Τα αθώα καθημερινά λάθη ….. που δεν μας αφήνουν να ΑΦΥΠΝΙΣΤΟΥΜΕ…..

xazopragmata1

 

Έχουμε γεννηθεί σε μια εποχή που τα πάντα γύρω μας, ωθούν στο να λειτουργούμε επιφανειακά ….  Από την πρώτη στιγμή της ζωής μας, όλες μας οι συνήθειες, μας απομακρύνουν από το να ενωθούμε με το ενεργειακό  μας σώμα(ψυχή). Πηγαίνουμε σχολείο, πανεπιστήμιο και ούτε λόγος για την ψυχική μας υπόσταση. Ούτε λόγος για τους συμπαντικούς κανόνες…. Καμία μόρφωση και καμία παιδεία. Για την ισορροπία του υλικού σώματος και πνεύματος, ούτε λόγος. Ένα σχολειο δίχως συναίσθημα. Διάβασε και επανέλαβε.

 

Μας εκπαιδεύουν πως να συμπεριφερόμαστε με τους κανόνες του συστήματος. Αυτό τους βολεύει. Για να είμαστε πρόβατα που εκπέμπουν ακριβώς την αρνητική ενέργεια,  που χρειάζεται  για να επιβιώσουν οι Άψυχοι.

Έχοντας μάθει τα πάντα λάθος, ποτέ δεν θα μπορέσουμε, να ελέγξουμε το πεπρωμένο και να καταφέρουμε να υλοποιήσουμε το σκοπό, για τον οποίο γεννηθήκαμε. Κάνουμε το ένα λάθος πίσω από το άλλο και μετά πληρώνουμε τις συνέπειες.

Το κόστος του πόνου, πολλές φορές μας κάνει να κατανοήσουμε, γιατί έγινε αυτό και το ψάχνουμε μέσα μας και προσπαθώντας να διορθώσουμε την κατάσταση και το χαρακτήρα μας. Άλλες φορές γεμίζουμε θυμό και κακία και πέφτουμε στην παγίδα της εκδίκησης και συνεχίζεται αυτό το έργο στη ζωή μας μέχρι να καταστραφούμε τελείως.

Σε κάθε περίπτωση όλα αυτά γίνονται, γιατί δεν γνωρίζουμε εξ αρχής τους σωστούς κανόνες συμπεριφοράς. Δεν γνωρίζουμε τίποτα για το ενεργειακό μας σώμα, καθώς και πως να λειτουργούμε ολόκληροι (σώμα και ψυχή), σε όλους τους τομείς και όλες τις σχέσεις της ζωής μας.

Κάποιες φορές επίτηδες, κάποιες κατά λάθος, κάνουμε λάθη μικρά η μεγάλα χωρίς να υπολογίσουμε ότι θα έχουμε συνέπειες. Δεν γνωρίζουμε η αγνοούμε, ότι το σύμπαν είναι ανταποδοτικό. Θα γυρίσει πίσω αυτό που κάναμε απρόοπτα στη ζωή μας, για να το βιώσουμε, όπως ακριβώς το προκαλέσαμε στους άλλους.

Το θέμα είναι ότι πολλές φορές, δεν μπορούμε λόγω του τρόπου που μεγαλώσαμε και των δεδομένων που βιώνουμε καθημερινώς, να αντιληφθούμε και τα φαινομενικά αθώα λάθη. Αν δεν μας το κάνουν να το ζήσουμε, δεν μπορούμε να το καταλάβουμε, γιατί είναι διαστρεβλωμένες οι αρχές και οι ηθικές αξίες σήμερα…..

 Οποίος είναι ΛΑΜΟΓΙΟ σήμερα και έχει πατήσει επί πτωμάτων, θεωρείται ΜΑΓΚΑΣ. Οποίος έχει αρχές, ηθικές αξίες και λειτουργεί συλλογικά με αγάπη, θεωρείται ΜΑΛΑΚΑΣ και εύκολη λεία. Ένα μεγάλο θύμα που θα εκμεταλλευτούν οι πάντες, στο όνομα της ΚΑΛΟΣΥΝΗΣ ….

Έτσι λοιπόν μας αποξένωσαν με τις ιδιότητες της ψυχής μας. Μας έκαναν έλεγχο του νου, με το να μας κρύψουν ποιοι είμαστε …. Μας θεοποίησαν την ύλη στο μυαλό μας, ώστε να γίνουμε σκλάβοι της και να χάσουμε την ευτυχία της ζωής στην καθημερινότητα μας. Μόνο όταν μας συμβεί κάτι πολύ σοβαρό και αρχίσουμε να ψαχνόμαστε και καταφέρουμε να το ξεπεράσουμε, τότε μόνο μπορεί να εχει λίγο αποτέλεσμα και να αφυπνιστούμε..

Κάποιοι παρασύρονται από το ρεύμα της εποχής στο θέμα της συμπεριφοράς και άλλοι πάλι, το βρίσκουν σαν δικαιολογία για να απενοχοποιήσουν τον εαυτό τους. Αφού όλοι το κάνουν γιατί εγώ όχι ;

Όπως και να έχει το θέμα, ότι δώσεις θα πάρεις σε αυτή τη ζωή και στις επόμενες ανάλογα τι θα έχεις κάνει….

Ο λόγος που κάθισα να γράψω αυτό το άρθρο, είναι ότι θα πρέπει… να καταλάβετε για να αποκτήσετε έλεγχο στη ζωή σας… ότι χρειάζεται να είσαστε ολόκληροι και όχι αποκομμένοι από τις δυνατότητες της ΨΥΧΗΣ σας..

 

Σοβαρά και αθώα λάθη που στοιχίζουν ΑΚΡΙΒΑ σε ανύποπτο χρόνο από κει που δεν το περιμένεις …;

 

Ψέματα : θα σας άρεσε να σας λένε ψέματα;

 

Απιστία: θα σας άρεσε να σας κερατώνουν;

 

Τρίτο πρόσωπο σε σχέση η γάμο : θα σας άρεσε να έρθει κάποιος η κάποια για να κλέψει το σύντροφο σας;;;

 

Εκμετάλλευση : θα σας άρεσε να σας εκμεταλλεύονται; Ποτέ δεν παίρνουμε κάτι, χωρίς να το ανταποδώσουμε…. Ότι και να είναι αυτό!!!!

 

Κοροϊδία : θα σας άρεσε να σας κοροϊδεύουν;

 

Εγωισμός, ατομισμος : θα θέλατε οι άλλοι να σας φέρονται εγωιστικά και να είναι παρτάκια;

 

Αδιαφορία : Θα σας άρεσε να αδιαφορήσουν σε μια δύσκολη στιγμή σας; Πως μπορείτε να αδιαφορείτε για τα παιδία που φέρατε στο κόσμο; σε ποια κοινωνία και με ποιες αρχές και άξιες, θα μεγαλώσουν;;

 

Δειλία, αναβλητικότητα : θα σας άρεσε να εξαρτιόσασταν από ένα δειλό η αναβλητικο άτομο;

 

Τσιγκουνιά, φιλαργυρία : θα σας άρεσε αν μόνο δίνατε και δεν σας έδιναν τίποτα;

 

Ανευθυνότητα, τεμπελιά : θα θέλατε διπλά σας ένα άτομο ανεύθυνο και τεμπέλη;

 

Πονηριά : θα ζούσατε ήρεμα με ένα άτομο δίπλα σας, κακόβουλα πονηρό;

 

Ζήλια, κακία : θα σας άρεσε να σας φέρονται άσχημα, να σας ζηλεύουν και να σας βάζουν εμπόδια παντού;

 

Αδικία : θα σας άρεσε να σας αδικούν;

 

Ατομικό- διεφθαρμένο συμφέρον : θα σας άρεσε οι άνθρωποι διπλά σας να κοιτούν μόνο το συμφέρον τους, μην υπολογίζοντας και περνώντας από πάνω σας;

 

Αυτά είναι κάποια από τα ελαττώματα που είναι της μόδας σήμερα !!! Όταν έχεις τέτοια ελαττώματα, αποκόβεσαι από τις ιδιότητες που έχει η ψυχή σου. Για αυτό κατάντησε έτσι η κοινωνία μας… Ο καθένας για πάρτη του και θύμα ενός συστήματος, που ευνοεί λίγους ΑΤΙΜΟΥΣ ανθρώπους με μεγάλη απανθρωπιά …. Είναι και κάποια άτομα που πιστεύουν ότι δεν θα εισπράξουν πίσω αυτά που έκαναν, γιατί με το φτωχό μυαλό τους νομίζουν ότι έχουν δίκιο να φέρονται έτσι….  Αν ξυπνούσαμε και λειτουργούσαμε με τους κανόνες της ψυχής μας τότε θα αφήναμε κάτι καλό πίσω φεύγοντας από αυτό το κόσμο! Τότε μόνο θα διορθωνόταν η κατάσταση που επικρατεί στην ΚΟΙΝΩΝΙΑ μας… Εύχομαι να έχω  γίνει κατανοητή σε αυτό που σας έγραψα!

 

Μάρω

 

Maro-samana.com

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.