Ποιες ειναι οι παγίδες του κακού για να δημιουργουμε κάρμα ???

Πώς το κακό μας παγιδεύει μέσω συναισθημάτων και μας βγάζει από τον δρόμο του πεπρωμένου για να δημιουργούμε κάρμα…

Πριν ξεκινήσουμε χρειάζεται να ξεκαθαρίσουμε  τι σημαίνει κακό …

Είναι αυτό που βλάπτει με οποιοδήποτε τρόπο τους άλλους γύρο του.

Είναι ότι ψεύτικο η λέει ψέματα.

Είναι αυτό που εκμεταλλεύεται άλλους και καταστάσεις υπέρ του χωρίς να σκεφτεί συνέπειες  για τους άλλους.

Είναι η αχαριστία.

Είναι ο εγωισμός.

Είναι η εκδίκηση. Μεγάλη παγίδα. ..

Είναι η τσιγκουνιά ..

Είναι να βάζεις την ύλη πάνω από όλα..

Είναι η προδοσία ..

Είναι η δολοπλοκία..

Είναι η κατάχρηση εξουσίας … 

Είναι αυτός που μόνο παίρνει χωρίς να δίνει ποτέ. …

Όλα τα παραπάνω αν τα βάζαμε όλα μαζί με μια λέξη είναι το κακό ..

Πως μπορεί το κακό να σε χειραγωγήσει χωρίς να έχεις τίποτα από τα παραπάνω …. ????

Μέσω των αρνητικών συναισθημάτων του φόβου της δυστυχίας του μίσους  της εκδίκησης της ζήλιας και της δειλίας… 

Μέσω των θετικών συναισθημάτων της καλοσύνης της ανθρωπιάς της αγάπης της συγχώρεσης και στο όνομα των διαφόρων δεσμών της ζωής μας .

Όταν το κακό προέρχεται από αρνητικά άτομα η συναισθήματα, το αναγνωρίζουμε πιο εύκολα και κατά κάποιο τρόπο είναι, η φαίνεται σαν επιλογή μας. Είναι φανερό, ξέρουμε που βαδίζουμε και επιλέγουμε συνειδητά … 

Όταν το κακό προέρχεται από ισχυρούς δεσμούς, οικογενειακούς, φιλίες, σχέσεις και οίκτο, τότε είναι καλυμμένο και δεν μπορούμε να το αντιληφθούμε, γιατί χρησιμοποιεί όλα τα θετικά μας συναισθήματα, όπως καλοσύνη ανθρωπιά αγάπη και συγχώρεση.. 

Τότε στο όνομα των δεσμών της ζωής μας, εκμεταλλεύονται όλα τα θετικά μας χαρίσματα, για να μας μαυρίσουν  τη ψυχή και να ενδώσουμε στο κακό . 

Παράδειγμα ότι κάποιο δικό μας άτομο, μας αδικεί και μείς το συγχωρούμε, και αυτό συνεχίζει να εκμεταλλεύεται την καλοσύνη, την αγάπη και την ανθρωπιά μας, και μας κράτα αιχμαλώτους στο όνομα της καλοσύνης και της αγάπης που πιστεύουμε τόσο δυνατά, μέχρι να διαλύσει ότι καλό υπάρχει μέσα μας και να γίνουμε κακοί για να μην το συγχωρούμε άλλο. …. 

Πόσοι άνθρωποι κλαίγονται για να χρησιμοποιούν τον οίκτο μας και όταν πατήσουν πάνω μας και σηκωθούν τότε δεν μας γνωρίζουν … 

Όταν είσαι καλός άνθρωπος και σε πληγώνουν πονάει, πιο πολύ η κακία, που εισπράττεις… 

Γιατί δεν καταλαβαίνεις γιατί φερθήκαν έτσι …. ???

Όπως καταλάβατε τα συναισθήματα είναι η κύρια αιτία όλων των πράξεων θετικών η αρνητικών . 

Αν θέλει κάποιος να μένει στο δρόμο της Αρετής θα πρέπει να σκέφτεται πιο είναι το σωστό και τι δεν θα ήθελε να του κάνουν χωρίς συναισθήματα και δικαιολογίες . 

Για να μπορέσει κάποιος να ξεφύγει από τα συναισθήματα και να κρίνει αντικειμενικά  ποιον έχει απέναντι του και πως τον χειραγώγει,  χρειάζεται να έχει αφυπνιστεί τελείως, να σέβεται τον εαυτό του, σε συνδυασμό με τους δικαίους Συμπαντικούς  κανόνες ….

Δεν διορθώνεις ούτε συγγενείς ούτε συντρόφους ούτε φίλους όταν δικαιολογείς τις αδικίες και τα πάντα χωρίς να προσπαθείς να το αλλάξεις αυτό . 

Γίνεσαι συνένοχος και διαιωνίζεις το πρόβλημα μέχρι να έρθει η συμπαντική δικαιοσύνη και να δεις την καταστροφή τους δηλαδή Κάρμα …. 

 Λένε ότι η αλήθεια πονάει…. όμως αυτή είναι στο φως… εκεί που ανήκει η Ψυχή μας … 

Με την γνώση και την κατανόηση των Συμπαντικών κανόνων αφυπνίζεστε και τότε δεν υπάρχει καμία παγίδα που θα σας βγάλει από το σκοπό για τον οποίο ενσαρκωθήκατε… Τότε μόνο  θα μπορέσετε να χειριστείτε δίκαια και για το καλό όλων τα συναισθήματα σας … 

Εύχομαι να κατάφερα να περιγράψω κατανοητά τι εννοώ !!! 

ΜΑΡΩ

MARO-SAMANA.COM 
 

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.