Για να δούμε στο μέλλον… έναν κόσμο καλύτερο!!

ggdpuov4f7nh2cs63nye-400x400.png

Έχετε σκεφτεί σίγουρα κάποια στιγμή, κατά την διάρκεια της ζωής σας ‘’γιατί υπάρχει τόση απονιά στον κόσμο;’’. Είναι σίγουρο ότι αναρωτηθήκατε, ‘’γιατί συμβαίνει αυτό;’’

Αυτό σίγουρα σκεφτόσασταν, όταν αντιμετωπίζατε ένα σοβαρό πρόβλημα. Ερχόταν αυτή σκέψη πάντα, όταν βρισκόσασταν αντιμέτωποι  με κάποιο σοβαρό θέμα και ήσασταν μονοί, χωρίς κανέναν διπλά σας, για να βοηθήσει η ακόμα και να συμπαρασταθεί, εκείνη την δεδομένη στιγμή που πνιγόσασταν.

Έχετε σκεφτεί, ότι μπορεί κάποια στιγμή και εσείς να έχετε φερθεί με απονιά, όταν κάποιο άτομο σας χρειάστηκε και σεις αδιαφορήσατε; Όλα αυτά με την δικαιολογία, ότι είχατε τα δικά σας προβλήματα; ….Ενώ φυσικά, ήσασταν σε θέση και μπορούσατε να βοηθήσετε.

Πως θέλετε να σκύβουν στο πρόβλημα σας και να το κάνουν δικό τους, αυτοί που μπορούν να βοηθήσουν; Όταν εσείς το μόνο που σκέπτεστε, όταν οι άλλοι έχουν πρόβλημα, είναι μόνο ο εαυτός σας;

Το σύμπαν είναι φτιαγμένο, από απολυτή δικαιοσύνη, χωρίς ατομικά και εγωιστικά συναισθήματα, με τον νόμο της ανταπόδοσης, ο όποιος σημαίνει, πως ότι δίνει ο καθένας μας, αυτό ακριβώς θα πάρει.

Θέλετε να σας αγαπούν; Αγαπήστε!!

Θέλετε να σας συμπονούν; συμπονέστε!!

Θέλετε να είναι ξεκάθαροι μαζί σας; Μιλήστε ξεκάθαρα!!

Θέλετε να σας λένε αλήθεια; Να λέτε μόνο την αλήθεια!!!

Θέλετε να σας στέκονται στα προβλήματα σας; Τότε θα πρέπει να παραμερίζετε λίγο το  ΕΓΩ σας, όταν έχετε την δυνατότητα να βοηθήσετε, η ακόμα και να συμπαρασταθείτε, εμψυχώνοντας το άτομο που το έχει ανάγκη.

Θέλετε να σας βοηθούν όταν έχετε πρόβλημα; Τότε βοηθήστε με όποιο τρόπο μπορείτε!!!!

Θέλετε να σας φέρονται ανθρωπινά; Φερθείτε με ανθρωπιά παντού!

Θέλετε να μην σας υποτιμούν; Μην υποτιμάτε κανέναν!!!

Θέλετε να σας συγχωρούν; Συγχωρέστε!!

Θέλετε να σας καταλαβαίνουν; Προσπαθήστε λοιπόν, να καταλάβατε και εσείς τους άλλους!

Θέλετε να σας δίνουν; Τότε πρέπει να δίνετε και σεις !!!

Θέλετε να σας φέρονται με καλοσύνη; Φερθείτε με καλοσύνη!!

Δεν αντέχετε την αχαριστία ; Μην είστε αχάριστοι!!

Υπάρχουν άνθρωποι, που όταν είχαν πρόβλημα, είχαν συμπαράσταση και βοήθεια από κάποιον που παραμέρισε όλα τα δικά του (συμφέροντα, θέματα η προβλήματα), για να βοηθήσει να ξεπεράσουν το πρόβλημα.

Έβαλε προτεραιότητα το σοβαρό θέμα των άλλων, χωρίς να σκεφτεί ούτε τον χρόνο, ούτε τον κόπο και σίγουρα, ούτε ότι χρειάστηκε να δώσει, για να βοηθήσει να φύγει το πρόβλημα..

Έχετε σκεφτεί τον χρόνο, τον κόπο, η ότι άλλο χρειάστηκε να θυσιάσει κάποιος για να μας βοηθήσει να ξεπεράσουμε το πρόβλημα μας;

Αν θέλετε να ζείτε σε έναν κόσμο καλύτερο, θα πρέπει λοιπόν, να μάθετε να ερχόσαστε στην θέση του άλλου, σε κάθε περίπτωση..

Όταν έχει ένας συνάνθρωπος πρόβλημα, να είμαστε εκεί και να βοηθάμε με όποιο τρόπο μπορούμε.

Να σκεπτόμαστε, τι θυσίασε κάποιος για να μας βοηθήσει όταν είχαμε πρόβλημα; και να ανταποδίδουμε την καλοσύνη του.

Στο χέρι μας είναι λοιπόν, να φτιάξουμε ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τους επομένους. Μόνο ενωμένοι με αγάπη θα το καταφέρουμε αυτό.

Εύχομαι αυτά που έγραψα να τα σκεφτείτε, όχι μόνο να τα διαβάσετε !!

Με πολύ αγάπη!!!

Μάρω

www.maro-samana.com

 

 

 

 

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.