Τι είναι ο Διαλογισμός ?

wp-1464227518310.jpg

Τι είναι ο Διαλογισμός ?

Ο Διαλογισμός είναι μια τέχνη που χρησιμοποιείται εδώ και χιλιάδες χρόνια για την  αυτοσυγκέντρωση και την κάθαρση , νου και πνεύματος . Στο Διαλογισμό ανανεώνουμε  την προσωπική μας ενέργεια, καθαρίζουμε από καθετί περιττό και ξαναγεμίζουμε  με θετική και ζωτική  ενέργεια για να έχουμε καλύτερη ροή και ψυχική δύναμη. Βοηθά να κατανοήσουμε τον ανώτερο εαυτό και να καταφέρουμε να ξεκλειδώσουμε τις ψυχικές μας δυνάμεις.
Στο Διαλογισμό ανακαλύπτουμε τον αληθινό εαυτό και το σκοπό της ύπαρξης μας και  δεν μένουμε στην επιφάνεια  του εξωτερικού κόσμου στην οποία κατασπαταλάμε συνεχώς τις σκέψεις, την ενέργεια και το χρόνο μας δίχως ουσιαστική επίγνωση και δίχως συνειδητό σκοπό.
Ο Διαλογισμός είναι μια κατάσταση εσωτερικής αρμονίας και ισορροπίας. Μας δίνει την δυνατότητα να συγκεντρωθούμε στο σκοπό για τον οποίο γεννηθήκαμε . Είναι ο τρόπος με το οποίο φέρνουμε την καθαρότητα την αγνότητα και την εσωτερική αναγέννηση. Ότι θα κάνεις στον διαλογισμό έχει διάρκεια με πραγματικά και σίγουρα αποτελέσματα που φέρνουν τόση θετικότητα στη ζωή και έλεγχο  σε ότι μας αφορά και πρέπει να αντιμετωπίσουμε στη ζωή μας..
Υπάρχουν πολλές τεχνικές διαλογισμού, είναι  μια φυσική κατάσταση αναζήτησης του ανωτέρου εαυτού και η πορεία προς τη ηρεμία και την ελευθερία. Όλοι οι άνθρωποι μπορούν και έχουν το δικαίωμα να διαλογιστούν.
Ο Διαλογισμός επιδρά μόνο θετικά σε όλους, σε κάθε τομέα και με κάθε τρόπο!

Ο Διαλογισμός είναι είσοδος για να ανακαλύψουμε την θεϊκή αθάνατη ψυχή μας που έχει απεριόριστες δυνατότητες  για να καταφέρουμε να αλλάξουμε ότι θέλουμε στη ζωή μας .

Ο Διαλογισμός δίνει καθαρή  διάθεση και χτίζει τη θετική στάση απέναντι στη ζωή, γιατί κατανοείς μέσα  από αυτόν την αίτια της ύπαρξης σου ακολουθώντας συμπαντικούς κανόνες που βρίσκονται καταγεγραμμένοι στην ψυχή και αλλάζουν με φυσικό τρόπο την λειτουργία του νου και αυτό επιδρά θετικά  στην καθημερινότητα και τις ποικίλες προκλήσεις της, ανακαλύπτοντας τον θεϊκό εαυτό μας! Ο νους και το πνεύμα ενώνονται στο διαλογισμό και δημιουργούν  άμεσα μια κατάσταση ήρεμης δεκτικότητας και αγνότητας. Εκτός όμως από το νου και το πνεύμα, ο διαλογισμός κάνει καλό και στο σώμα που το φέρνει στην καλύτερη φυσική του κατάσταση χαρίζοντας του υγειά και απολυτή ευεξία και ζωτικότητα.

Πως γίνεται ο διαλογισμός?

Δεν υπάρχει ιδανική ώρα για διαλογισμό μπορείς να κάνεις διαλογισμό παντού και πάντοτε.
Μπορείς να κανονίσεις ένα πρόγραμμα διαλογισμού σε μια συγκεκριμένη ώρα και σε ένα συγκεκριμένο χώρο ώστε να δημιουργήσεις μια καθημερινή και σταθερή συνήθεια πνευματικής εξέλιξης ..
Ο Διαλογισμός, όπως και κάθε άλλη τέχνη είναι θέμα εξάσκησης, οπότε έχετε υπομονή και επιμονή και ανοιχτό μυαλό για να καταφέρετε αυτά που επιθυμείς.
Αφιέρωσε χρόνο! όπως ισχύει για όλα τα πράγματα στη ζωή και σε ολόκληρο το σύμπαν, ό,τι δίνεις θα πάρεις. όσο περισσότερο χρόνο αφιερώσεις, τόσο περισσότερο θα κατανοήσεις το διαλογισμό και αυτά που προσφέρει. όσο περισσότερο χρόνο δώσεις, τόσο αμεσότερα και μεγαλύτερα αποτελέσματα θα δεις.
Είναι πολύ σημαντικό να αφήσεις το φόβο, κάθε φόβο που μπορεί να υπάρχει μέσα σου. Στην πραγματικότητα, όλα είναι απολύτως φυσικά και γι’ αυτό αποδεκτά! Δεν υπάρχει τίποτα που να αξίζει να φοβάσαι.
Στο σύμπαν υπάρχουν δύο και μόνο ενέργειες: η αγάπη και το αντίθετό της, ο φόβος. όπου υπάρχει αγάπη δεν υπάρχει φόβος και όπου υπάρχει φόβος δεν υπάρχει αγάπη. Ποιο από τα δύο επιλέγεις; Ο φόβος είναι ο χειρότερος σύμβουλος.
Η αγάπη είναι ο καλύτερος οδηγός.

Η πρόθεση εστιάζει το νου και τις πνευματικές δυνάμεις του.
Η πρόθεση είναι το άλφα και το ωμέγα σε καθετί. Στο διαλογισμό η πρόθεση είναι επίσης το άλφα και το ωμέγα. Τί πρόθεση έχεις; Κάνε κάθε διαλογισμό με πρόθεση. Εάν πρέπει να οραματιστείς κάτι, έχε απλά την πρόθεση και αυτό θα συμβεί από μόνο του. Εσύ πρέπει απλά να έχεις, να κρατάς, να διατηρείς την πρόθεση.
Ακολούθησε τη διαίσθησή σου, την εσωτερική σοφία και φωνή. Εμπιστέψου τον εαυτό σου!
Σημαντικό εργαλείο του διαλογισμού ο τρόπος της αναπνοής. Όταν εισπνέουμε συντονισμένα  και εκπνέουμε  συντονισμένα σε κάποιους ρυθμούς τότε αυτό βοηθά στην αυτοσυγκέντρωση και στο άδειασμα  του μυαλού για να επιτευχθεί ο διαλογισμός μας .

Εύχομαι από καρδιάς επιτυχία στους διαλογισμούς σας !!!!

Μάρω

Πηγή 

Maro-samana.com 

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.