“ΕΜΨΥΧΩΝ ΑΠΕΧΟΥ” ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ

“ΕΜΨΥΧΩΝ ΑΠΕΧΟΥ” ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ

“Αν τα σφαγεία είχαν γυάλινους τοίχους,όλοι θα γίνονταν χορτοφάγοι”

~ Πολ ΜακΚάρτνεϊ

“Αυτό το όμορφο πλάσμα πρέπει να πεθάνει…είναι θάνατος χωρίς λόγο…και ο θάνατος χωρίς λόγο είναι ΦΟΝΟΣ.”

~ Σμιθς (Smiths), από το τραγούδι Meat Is Murder

“Βάλε ένα μωρό σε μία κούνια με ένα μήλο και ένα κουνέλι. Αν φάει το κουνέλι και παίξει με το μήλο, θα σου πάρω καινούργιο αυτοκίνητο!”

~ Harvey Diamond

“Δεν έχω καμία αμφιβολία πως είναι μέρος του προορισμού της ανθρώπινης φυλής, στη σταδιακή βελτίωσή της, να σταματήσει να τρώει ζώα.”

~ Χένρυ Ντέιβιντ Θορό

“Εγώ, από τη μεριά μου, αναρωτιέμαι από τί είδους αίσθημα, μυαλό ή λόγο κατεχόταν αυτός ο άνθρωπος που πρώτος μόλυνε το στόμα του με αίμα, και επέτρεψε στα χείλη του να αγγίξουν τη σάρκα ενός δολοφονημένου όντος. Που έστρωσε το τραπέζι του με τις κατακρεουργημένες μορφές των νεκρών σωμάτων, και ισχυρίστηκε ως καθημερινή τροφή και νόστιμα πιάτα αυτά που ήξερε πως ήταν όντα προικισμένα με κίνηση, με αντίληψη και με φωνή.”

~ Πλούταρχος

“Είναι άποψή μου πως ο χορτοφαγικός τρόπος ζωής με τα αγνά φυσικά αποτελέσματά του στην ανθρώπινη ψυχοσύνθεση θα επηρέαζε με τον πιο ευεργετικό τρόπο τη μοίρα της ανθρωπότητας.”

~ Άλμπερτ Αϊνστάιν

“Ένας άνθρωπος μπορεί να ζήσει και να είναι υγιής χωρίς να σκοτώνει ζώα για τροφή. Επομένως, αν τρώει κρέας, συμμετέχει στην αφαίρεση της ζωής ενός ζώου μερικώς για χάρη της όρεξής του. Και η πράξη αυτή είναι ανήθικη.”

~ Λέων Τολστόυ, On Civil Disobedience

“Θα έρθει η εποχή που άνθρωποι όπως εγώ θα κοιτάξουν την δολοφονία των ζώων όπως τώρα κοιτάνε την δολοφονία ανθρώπων.”

~ Λεονάρντο ντα Βίντσι

“Μόλις δείπνησες, και όσο προσεκτικά και αν είναι κρυμμένο το σφαγείο στην χαριτωμένη απόσταση μιλίων, υπάρχει συνενοχή (είσαι συνένοχος).”

~ Ραλφ Γουάλντο Έμερσον

“Όσο ο Άνθρωπος συνεχίζει να είναι ο άσπλαχνος καταστροφέας των κατώτερων ζώντων όντων δεν θα γνωρίσει ποτέ υγεία και ειρήνη. Γιατί όσο οι άνθρωποι κατασφάζουν τα ζώα, θα σκοτώνουν ο ένας τον άλλο. Πράγματι, αυτός που σπείρει τον καρπό του φόνου και του πόνου δεν μπορεί να δρέψει χαρά και αγάπη.”

~ Πυθαγόρας

“Πώς μπορεί κάποιος, που τρώει τη σάρκα άλλων για να φουσκώσει τη δική του σάρκα, να δείξει συμπόνοια;” ~ Τιρουβαλλουβάρ, Tirukkural: 251

“Τα ζώα του κόσμου υπάρχουν για τους δικούς τους λόγους. Δεν φτιάχτηκαν για τους ανθρώπους όπως οι μαύροι άνθρωποι δεν φτιάχτηκαν για τους λευκούς ή οι γυναίκες για τους άντρες.”
~ Άλις Γουόκερ

“Τίποτα δεν θα ευεργετήσει την ανθρώπινη υγεία και θα αυξήσει τις ευκαιρίες επιβίωσης της ζωής στη Γη περισσότερο όσο η εξέλιξη σε ένα χορτοφαγικό διαιτολόγιο.”

~ Άλμπερτ Αϊνστάιν

“Το αισθάνομαι πως η πνευματική πρόοδος όντως απαιτεί, σε κάποιο στάδιο, πως πρέπει να σταματήσουμε να σκοτώνουμε τα συντροφικά μας πλάσματα για την ικανοποίηση των σωματικών μας γούστων.”

Μαχάτμα Γκάντι

“Το μεγαλείο ενός έθνους και η ηθική του πρόοδος κρίνεται απο το πως φέρεται στα ζώα. Στο μυαλό μου, η ζωή ενός προβάτου δεν είναι λιγότερη πολύτιμη από αυτή ενός ανθρώπου.”
~ Μαχάτμα Γκάντι

“Το Άουσβιτς ξεκινά κάθε φορά που κάποιος κοιτά ένα σφαγείο και σκέφτεται: είναι μόνο ζώα.”
~ Θεοντόρ Αντόρνο

“Το να γίνεις χορτοφάγος είναι να εισέρχεσαι στο ποτάμι που οδηγεί στη νιρβάνα.”

~ Βούδαςhttp://el.wikiquote.org

” Τίποτα δεν μπορεί να ωφελήσει περισσότερο την ανθρώπινη υγεία και να αυξήσει τις πιθανότητες επιβίωσής μας πάνω στη γη, από την εξέλιξη μας προς την χορτοφαγική διατροφή”
Άλμπερτ Αϊνστάιν

” Λίγοι είναι αυτοί που βλέπουν με τα μάτια τους και νιώθουν με τη δική τους καρδιά”
Άλμπερτ Αϊνστάιν

” Τα μεγάλα πνεύματα πάντα έχουν αντιμετωπιστεί με απέχθεια από τα μέτρια μυαλά. Τα τελευταία αδυνατούν να κατανοήσουν γιατί κάποιος αρνείται τα στεγανά και ό,τι του έχει κληρονομήσει η κοινωνία και το σύστημα, για να σκεφτεί ειλικρινά και θαραλλέα με τη δύναμη του δικού του μυαλού”~ Άλμπερτ Αϊνστάιν

” Η ειρήνη δεν μπορεί να επιτευχθεί μέσω της βίας, μπορεί να επιτευχθεί έσα από την κατανόηση”~ Άλμπερτ Αϊνστάιν

Το γεγονός πως ο άνθρωπος γνωρίζει το καλό και το κακό, αποδεικνύει την ανωτερότητα της σκέψης του σε σχέση με τα ζώα.~ Άλμπερτ Αϊνστάιν

Το γεγονός πως παρ’ όλα αυτά, κάνει το κακό αποδεικνύει την ηθική κατωτερότητα σε σχέση με τα ζώα.

~Mark Twain, What Is Man, 1906

Η αγάπη για όλα τα πλάσματα είναι η πιο ευγενική πτυχή της ανθρώπινης ψυχής
~ Κάρολος Δαρβίνος

Τίποτα δεν μας σοκάρει περισσότερο από τον κανιβαλισμό. Ωστόσο το ίδιο αίσθημα προκαλούμε εμείς στους Βουδιστές και στους χορτοφάγους, καθώς τρώμε μωρά…απλά όχι τα δικά μας
~Robert Louis Stevenson

Δεν έγινα χορτοφάγος για την υγεία μου, αλλά για την υγεία των κοτόπουλων.
~ Isaac Bashevis Singer

Σπάνια σερβίρουν ως φαγητό τις γλώσσες των ζώων – είναι ένα είδος κρέατος που περνάει την διαχωριστική γραμμή μεταξύ ενός μοσχαρίσιου κομματιού και ενός κομματιού νεκρής αγελάδας

~Bob Ekstrom

“Τώρα μπορώ να σας κοιτάζω ήρεμος΄δε σας τρώω πια”

  • Franz Kafka

“Για ένα κομμάτι κρέας, ο άνθρωπος τους [από τα ζώα] αφαιρεί τον ήλιο, το φως, την διάρκεια της ζωής που δικαιούνται όταν γεννιούνται”

  • Πλούταρχος

“Mέχρι να αγαπήσει ένα ζώο, ένα κομμάτι της ψυχής ενός ανθρώπου παραμένει κοιμισμένο”

  • Ανατόλ Φρανς

“Για ένα κομμάτι κρέας, ο άνθρωπος τους [από τα ζώα] αφαιρεί τον ήλιο, το φως, την διάρκεια της ζωής που δικαιούνται όταν γεννιούνται”

  • Πλούταρχος

“Mέχρι να αγαπήσει ένα ζώο, ένα κομμάτι της ψυχής ενός ανθρώπου παραμένει κοιμισμένο”

 – Ανατόλ Φρανς

“Κανείς στον κόσμο δε χρειάζεται περισσότερο ένα παλτό από βιζόν παρά ένα βιζόν (είδος νυφίτσας)”

  • Murray Banks

“Μόλις δείπνησες, και όσο προσεκτικά και αν είναι κρυμμένο το σφαγείο στην χαριτωμένη απόσταση μιλίων, υπάρχει συνενοχή (είσαι συνένοχος).”

~ Ραλφ Γουάλντο Έμερσον

Η δειλία ρωτά , “είναι επικίνδυνο”;
Η συμφεροντολογία ρωτά, “είναι πολιτικό”;
Η ματαιοδοξία ρωτά, “είναι δημοφιλές”;
Αλλά η συνείδηση ρωτά, “είναι το σωστό”;
Και έρχεται η στιγμή που ο καθένας πρέπει να πάρει μία θέση’
που δεν είναι ούτε ασφαλής, ούτε πολιτική, ούτε δημοφιλής
αλλά πρέπει να την πάρει γιατί η συνείδησή του, λέει πως είναι η σωστή.
~ Martin Luther King, Jr.

“Δυστυχή ζώα! Με πόση ζηλοτυπία φρουρούν το ποταπό σώμα τους… αυτό που σε μας δεν είναι παρά το βραδυνό μας γεύμα, αλλά για αυτά είναι η ίδια η ζωή”

 – Franz Kafka, ενώ παρατηρούσε τα ψάρια σε ένα ενυδρείο στο Βερολίνο.

”Ο άνθρωπος ακόμα διανύει την προϊστορία του”

~ Κάρλ Μάρξ

”Έως ότου συνειδητοποιήσουμε τη βαθιά συγγένειά μας με τα υπόλοιπα θνητά όντα που μοιράζονται μαζί μας τον ήλιο και τη σκιά της ζωής πάνω σε αυτόν τον πλανήτη, δεν υπάρχει ελπίδα για κανένα είδος, δεν υπάρχει ελπίδα για το περιβάλλον, δεν υπάρχει ελπίδα για μας”

~ Jon Wynne Tyson

”Το γεγονός πως ο άνθρωπος γνωρίζει το καλό και το κακό, αποδεικνύει την ανωτερότητα της σκέψης του σε σχέση με τα ζώα. Το γεγονός πως παρ’ όλα αυτά, κάνει το κακό, αποδεικνύει την ηθική κατωτερότητα σε σχέση με τα ζώα”

~ Mark Twain, What Is Man, 1906

H κρεατοφαγία είναι απλά ανήθικη, επειδή συνεπάγεται μια πράξη, που αντιτίθεται στα συναισθήματα της ηθικής, την πράξη του σκοτώματος. Όταν ένας σκοτώνει, εξοντώνει μέσα του τις υψηλότερες πνευματικές ικανότητες – την αγάπη και την συμπάθεια για τις άλλες ζωντανές οντότητες και όταν καταπατά τα συναισθήματά του, γίνεται σκληρός.
~ Λέων Τολστόι

“Η αληθινή ανθρώπινη καλοσύνη, σε όλη της την αγνότητα και ελευθερία, μπορεί να έρθει στο προσκήνιο μόνο όταν ο παραλήπτης της δεν έχει καμία δύναμη.
Η αληθινή ηθική δοκιμασία της ανθρωπότητας, η θεμελιώδης δοκιμασία της (η οποία βρίσκεται βαθειά θαμμένη από την θέα), αποτελείται από τη στάση της απέναντι σε εκείνους που είναι στο έλεός της:
τα ζώα.
Και από αυτή την άποψη η ανθρωπότητα έχει υποστεί μια θεμελιώδη πανωλεθρία, μια πανωλεθρία τόσο θεμελιώδη που όλες οι άλλες πηγάζουν από αυτήν.”
~ Milan Kundera

«Άνθρωποι που αποκλείουν οποιοδήποτε πλάσμα του Θεού από προστασία, συμπόνια και έλεος, θα συμπεριφερθούν με τον ίδιο τρόπο και στους συνανθρώπους τους.»
Άγιος Φραγκίσκος της Ασίζης, 1181-1226

«Κατά τη δική μου αντίληψη, η ζωή ενός αρνιού δεν είναι λιγότερο πολύτιμη από τη ζωή ενός ανθρώπου. Όσο πιο ανυπεράσπιστο είναι ένα πλάσμα, τόσο περισσότερο χρειάζεται την προστασία του ανθρώπου από τη βαναυσότητα του ανθρώπου»~ Μαχάτμα Γκάντι

«Το μεγαλείο ενός έθνους και η πρόοδος στις ηθικές αξίες κρίνεται από τον τρόπο που φέρεται στα ζώα».~ Μαχάτμα Γκάντι

« Γίνε εσύ η αλλαγή που ονειρεύεσαι για τον κόσμο!»~ Μαχάτμα Γκάντι

«Υποστηρίζω τα δικαιώματα των ζώων όσο και τα δικαιώματα των ανθρώπων. Αυτός είναι ένας ακέραιος τρόπος αντίληψης.»

Αβραάμ Λίνκολν, 1809-1865

«Η μη-βία οδηγεί στην υψηλότερη ηθική που είναι ο σκοπός ολόκληρης της εξέλιξης. Μέχρι να σταματήσουμε να βλάπτουμε τα υπόλοιπα ζωντανά πλάσματα, είμαστε όλοι άγριοι.»
Θωμάς Έντισον, 1847-1931

«Να απέχεις πάντα από τέτοια τρόφιμα που προυποθέτουν βία και καταπίεση»
Thomas Tyron, 1634-1703

«Τι είναι ο άνθρωπος χωρίς τα ζώα? Αν έλειπαν τα ζώα, ο άνθρωπος θα πέθαινε από μεγάλη πνευματική μοναξιά. Γιατί ό,τι συμβαίνει στα ζώα, γρήγορα θα συμβεί και στον άνθρωπο. Όλα τα πράγματα συνδέονται.»
Chief Seattle, 1786-1866

«Καταναλώνουμε πτώματα πλασμάτων με παρόμοιες ορέξεις, πάθη και όργανα με τα δικά μας, και γεμίζουμε καθημερινά τα σφαγεία με κραυγές φόβου και πόνου.»
Robert Louis Stevenson, 1850-1894

«Συμπεριφερόμαστε όπως οι λύκοι, όπως οι τίγρεις… κι ακόμη χειρότερα, γιατί η φύση κανόνισε για τα ζώα να τρέφονται με αυτόν τον τρόπο, μα εμείς που με την χάρη Του, έχουμε την ικανότητα του λόγου και την αίσθηση της δικαιοσύνης, γίναμε χειρότεροι από άγρια θηρία».
Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος

«Η κρεατοφαγία είναι απλά ανήθικη, επειδή συνεπάγεται μια πράξη, που αντιτίθεται στα συναισθήματα της ηθικής, την πράξη του σκοτώματος. Όταν ένας σκοτώνει, εξοντώνει μέσα του τις υψηλότερες πνευματικές ικανότητες – την αγάπη και την συμπάθεια για τις άλλες ζωντανές οντότητες και όταν καταπατά τα συναισθήματά του, γίνεται σκληρός».Λέων Τολστόι, 1828-1910

“Η χορτοφαγία εξυπηρετεί ως το μέτρο από το οποίο ξέρουμε ότι η αναζήτηση της ηθικής τελειότητας από την πλευρά της ανθρωπότητας είναι γνήσια και ειλικρινής.Λέων Τολστόι, 1828-1910

«Ο άνθρωπος μπορεί να ζήσει και να είναι υγιής χωρίς να σκοτώνει ζώα για τροφή. Άρα, αν τρώει κρέας, συμμετέχει στην αφαίρεση της ζωής των ζώων για να ικανοποιήσει μόνο την όρεξή του. Και αυτή η πράξη είναι ανήθικη.»
Λέων Τολστόι, 1828-1910

«Τα ζώα είναι φίλοι μου…. και δεν τρώω τους φίλους μου»~ Μπέρναρντ Σω.

«ΟΤΑΝ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΟΙ ΖΩΝΤΑΝΟΙ ΤΑΦΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΩΝ ΖΩΩΝ ΠΩΣ;; ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΙΔΑΝΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΣΤΗ ΓΗ;;;»

~ Μπέρναρντ Σω.

«Βλέπω τον όρο “είδος” ως έναν που δόθηκε αυθαίρετα για λόγους διευκόλυνσης ώστε να ομαδοποιούνται άτομα που μοιάζουν μεταξύ τους…»
Κάρολος Δαρβίνος The Origin of Species (Η καταγωγή των Ειδών)

Στις σχέσεις των ανθρώπων με τα ζώα, τα λουλούδια, με όλη τη δημιουργία, υπάρχει μια υπέρτατη ηθική που δυστυχώς μόλις που διαφαίνεται».
Βίκτωρ Ουγκώ

«Ο άνθρωπος που δεν θέλει να καταπνίγει τα ανθρώπινα αισθήματά του, πρέπει να φέρεται με καλοσύνη στα ζώα, γιατί αυτός που είναι απάνθρωπος στα ζώα γίνεται σκληρός και στην επαφή του με τον άνθρωπο. Μπορούμε να κρίνουμε την ψυχή ενός ανθρώπου από τη συμπεριφορά του στα ζώα».
Εμμανουήλ Καντ

«Τα ζώα μοιράζονται με εμάς το προνόμιο να έχουν ψυχή».
Πυθαγόρας

«Τα ζώα διαθέτουν το χάρισμα της επικοινωνίας και το χρησιμοποιούν…αλλά εμείς φαίνεται να το αγνοούμε»
Άλις Ουόκερ

«Οι άνθρωποι που ευχαριστιούνται, όταν κατώτερα πλάσματα υποφέρουν ή καταστρέφονται, δεν πρόκειται να νιώσουν συμπόνοια ή καλοσύνη ούτε και για τους συνανθρώπους τους».
Τζων Λοκ

«Οι νόμοι που καθιστούν αδίκημα την κακομεταχείριση των παιδιών από τους γονείς τους, θα έπρεπε να επεκταθούν για να περιλάβουν…όπως τους άτυχους δούλους…τα κατώτερα ζώα».
Τζων Στιούαρτ Μιλλ

«Τα δάση δεν είναι ακατοίκητα αλλά ασφυκτικά γεμάτα από τίμια πνεύματα το ίδιο καλά μ’ εμένα».
Ντέιβιντ Χένρι Θορώ

«Αυτό που ονομάζουμε άγρια φύση, είναι ένας πολιτισμός διαφορετικός από τον δικό μας»
Ντέιβιντ Χένρι Θορώ

«Στόχος μου είναι να δείξω ότι δεν υπάρχουν θεμελιώδεις διαφορές μεταξύ ανθρώπου και ανώτερων θηλαστικών, όσον αφορά τις πνευματικές δυνάμεις».
Δαρβίνος

«Ποτέ μην χρησιμοποιείς τις λέξεις ανώτερο και κατώτερο»
Δαρβίνος

«Το μεγάλο σφάλμα κάθε ηθικού συστήματος μέχρι τώρα είναι πως όλα θεωρούν ότι έχουν να κάνουν μόνο με τις σχέσεις ανθρώπου προς άνθρωπο».
«Κάποιος άνθρωπος είναι ηθικός μόνο όταν πιστεύει πως η ζωή είναι ιερή, τόσο εκείνη των φυτών και των ζώων, όσο και εκείνη των άλλων ανθρώπων»
Άλμπερτ Σβάιτσερ

“Η συμπάθεια που επεκτείνεται πέρα απ’ τα όρια της ανθρωπότητας, η συμπόνια δηλαδή για τα ζώα, φαίνεται ν’ αποτελεί μία από τις τελευταίες ηθικές κατακτήσεις. (του ανθρώπου)
…Η αρετή τούτη, μια απ’ τις ευγενικότερες αρετές του ανθρώπου, μοιάζει να προέρχεται απ’ το ότι οι συμπάθειές μας, λεπτότερες και τρυφερότερες όσο επεκτείνονται περισσότερο, καταλήγουν ν’ αγκαλιάζουν όλα τα έμψυχα όντα.»
Κάρολος Δαρβίνος

ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΕΝΝΟΚΤΟΝΙΕΣ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΕΟΡΤΩΝ:
«Πορευθέντες δε μάθετε τι εστίν έλεον θέλω και ου θυσία»

(Κ.Διαθήκη Ματθαίος κεφ 9,13. & 12,7) (Η πίστη μας προς τον Θεό πρέπει να εκδηλώνεται με πράξη αγάπης και όχι με θυσίες.)

«Δεν πρέπουν σε χριστιανούς θυσίες μετά τη Θυσία του Χριστού»

Απ. Παύλος στην προς Εβραίους Επιστολή 10: 1-18

«Αγάπη θέλω και όχι θυσίες, γνώση του Θεού και όχι ολοκαυτώματα»

(Π.Δ. Ωσηέ κεφ 6,6).

Χωρία της Παλαιάς Διαθήκης:
«Όποιος σκοτώσει μια αγελάδα, αμαρτάνει σα να έχει σκοτώσει έναν άνθρωπο»
Ησαΐα (66.3)
«Σου δίνω χόρτα και καρπούς για τροφή…………….» Γένεση (1:29)

«Να μην φας κρέας με τη ζωή μέσα του, με το αίμα του… , γιατί θα ζητήσω το αίμα της δικής σου ζωή». Γένεση ( 9.4)

«(Λέει ο Κύριος): «Προσφέρατε σε θυσία τόσα πρόβατα και βοοειδή, μα δεν Μου δίνει ευχαρίστηση το αίμα των δαμαλιών, των προβάτων και των κατσικιών. Όταν εσείς σηκώνετε τα χέρια, Εγώ παίρνω τα μάτια από πάνω σας και όταν προσεύχεστε δεν σας ακούω, γιατί τα χέρια σας είναι γεμάτα αίματα»
Ησαΐας (1.5)

«Ου φονεύσεις»

Μια από τις Δέκα Εντολές

“ΤΑ ΗΜΕΡΑ ΦΥΤΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΒΛΑΠΤΕΤΕ, ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΖΩΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΛΑΒΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ”
~ ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ

Είναι περισσότερο πολιτικό-κοινωνικό, αλλά η υπερκατανάλωση, αυτή η μάστιγα της εποχής μας, ευθύνεται κυρίως για τα βάσανα των ζώων:
“Πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τις δυνατότητες που μας προσφέρει ο πλανήτης. Οι άνθρωποι έχασαν τον στόχο τους. Δεν ήρθαμε σ’ αυτό τον κόσμο για να καταναλώνουμε, αλλά για να απελευθερώσουμε το πνεύμα μας.”
Allen Ginsberg ~ Αμερικανός ποιητής έντονα πολιτικοποιημένος με δράσεις κατά του πολέμου του Βιετνάμ, γνωστό έργο του το “Ουρλιαχτό”.

Ακτιβιστής δεν είναι αυτός που λέει ότι το ποτάμι είναι βρόμικο.
Ακτιβιστής είναι αυτός που καθαρίζει το ποτάμι.
~ Ross Perot,γ. 1930, Αμερικανός πολιτικός

Όταν νίπτει κανείς τας χείρας του σε μια σύγκρουση μεταξύ ισχυρών και αδυνάτων, δεν σημαίνει ότι μένει ουδέτερος, σημαίνει ότι παίρνει το μέρος των ισχυρών.
~ Paulo Freire, 1924-1997, Βραζιλιάνος εκπαιδευτικός

http://www.veganforum.gr/index.php?topic=233.15

http://pythagoreandiet.blogspot.gr/


Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.