Εκπαίδευσε Τον Εαυτό Σου Να Παρατηρεί…

Έχει παρατηρηθεί, ότι εστιάζουμε εύκολα στο αρνητικό, και ενίοτε, είμαστε περισσότερο, σε ετοιμότητα, να σχολιάσουμε, κάτι άσχημο… παρά να εκφράσουμε, τον θαυμασμό μας, για το όμορφο.


Το τελευταίο συνήθως, γίνεται θύμα ζήλιας και πικρόχολων, ψιθυριστών σχολίων.


Έτσι μας μάθανε, έτσι τους βόλευε… αλλά κάποτε, πρέπει να το σταματήσουμε… γιατί μας κρατά δεμένους, σε χαμηλές δονήσεις, κι αυτό μπορεί να είναι, βολικό γι άλλους, αλλά για μας… είναι θανατηφόρο!


Ας δοκιμάσουμε από σήμερα, κάτι διαφορετικό… να εκπαιδεύσουμε τον εαυτό μας, να παρατηρεί, και να εστιάζει… σε οτιδήποτε θετικό, μέσα στη καθημερινότητα μας!


Να εξασκήσουμε την προσοχή μας, να ξεχωρίζει κάτι… που ίσως, να είναι μικρό κι ασήμαντο, αλλά διαφέρει… μέσα στο μουντό χρώμα, των καιρών…


Οτιδήποτε κι αν είναι αυτό… ας προσπαθήσουμε, να του αφιερώσουμε, το βλέμμα και τη σκέψη μας.

Να νιώσουμε, πόση ομορφιά υπάρχει στη πλάση, που συχνά, περνά απαρατήρητη… επειδή έχουμε μάθει, να ελκόμαστε, απ’ το μεγάλο, το θορυβώδες, το σπουδαίο… κι αυτό επισκιάζει, το μικρό, το σιωπηλό, αλλά παρόλα αυτά… τόσο σημαντικό, για να υπάρχει, μέσα στη ζωή μας…


Επειδή τίποτε, δεν είναι άχρηστο, και πολλές φορές, μέσα στα φαινομενικά, ασήμαντα πράγματα… κρύβεται, η μαγεία της δημιουργίας… ας ξεκινήσουμε, να σκεφτόμαστε διαφορετικά!


Για επτά συνεχόμενες μέρες… επιλέξετε μια ώρα, μισή, ένα τέταρτο, ή έστω, μια στιγμή… κι αναζητήστε γύρω σας, δίπλα σας, μες το μυαλό σας, στον εαυτό σας, σε ένα άλμπουμ φωτογραφιών, σε μια όμορφη ανάμνηση, σε κάτι… ένα πρόσωπο, ένα γεγονός, ένα λουλούδι, ένα ζωάκι, οτιδήποτε… που θα σας κάνει, να χαμογελάσετε, καθώς, το στοχάζεστε, ή το παρατηρείτε ζωντανά.


Πείτε, ένα αληθινό: 
“Σ’ ευχαριστώ!”


Τα ευεργετικά αποτελέσματα, αυτής της άσκησης, θα γίνουν ορατά, στην αφύπνιση και διεύρυνση, της συνειδητότητάς σας… πολύ πιο σύντομα… επειδή το όμορφο, μαζί με την ευγνωμοσύνη… είναι κλειδιά, που ξεκλειδώνουν, την ενθύμηση ! ! !

Κωνσταντίνος Σμιξιώτης


Τα Βιβλία μου Οι σκέψεις μου/ My Books My thoughts

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.