Αυτός είναι ο παγκόσμιος χάρτης των θρησκειών!!! Ποιες είναι οι μεγαλύτερες θρησκείες του κόσμου;;;

anekshghta

Υπάρχουν εκατοντάδες δόγματα σε ολόκληρο τον κόσμο. Κάποια από αυτά δεν έχουν καταγραφεί καν. Αυτές όμως είναι οι 10 μεγαλύτερες θρησκείες του κόσμου που μετρούν περίπου 6 δισεκατομμύρια πιστούς σε όλο τον κόσμο…

  • Ταοϊσμός και Κομφουκιανισμός: Τόσο λόγω της αχανούς έκτασης της κινεζικής επαρχίας όσο και λόγω της ίδιας της φύσης των θρησκειών στην Κίνα είναι αδύνατον να καταγραφούν επίσημα αριθμοί σχετικά με τους πιστούς των δογμάτων αυτών. Ο Ταοϊσμός και ο Κομφουκιανισμός αποτελούν για τους Κινέζους περισσότερο φιλοσοφία ζωής παρά θρησκευτικό δόγμα κατά τον τρόπο που γνωρίζουμε εμείς εδώ στην Ευρώπη. Έτσι πολλοί άνθρωποι δηλώνουν πιστοί και των δυο θρησκειών.

  • Σιντοϊσμός: Η αυτόχθων θρησκεία της Ιαπωνίας. Θρησκεία ανιμιστική, η ιστορία της χάνεται στα βάθη των αιώνων. Ακόμη και σήμερα εκατομμύρια άνθρωποι δηλώνουν σιντοϊστές παρά τις τεράστιες αλλαγές που έχει υποστεί η θρησκεία τους.

  • Ζαϊνισμός: Θεωρείται και παρακλάδι του Ινδουϊσμού, όμως έχει βασικές διαφορές από αυτών.

  • Αξίζει να σημειωθεί ότι μακράν τη μεγαλύτερη ανάπτυξη γνωρίζει το Ισλάμ. Χαρακτηριστικό είναι ότι μέσα σε μόλις μια δεκαετία (τα στοιχεία που παραθέτουμε δημοσιοποιήθηκαν το 2010) κέρδισε περίπου 100 εκατομμύρια πιστούς σε όλο τον κόσμο.

sarotiko.blogspot.gr

http://www.athensmagazine.gr/athenstalk/33216

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.